Om in aanmerking te komen voor één van de woningen van Stichting Duivenvoorde kunt u zich inschrijven.

De procedure hiervoor is als volgt:

• vul het inschrijfformulier in. Een inschrijfformulier kunt u downloaden vanaf onze website (klik hier) of kunt u tijdens kantooruren afhalen bij de receptie van ons Dienstencentrum (Duivenvoorde 262 te Leidschendam);
  • het ingevulde inschrijfformulier kunt u vervolgens, tijdens kantooruren, afgeven bij onze receptie;
  • de inschrijfkosten bedragen € 10,-, dit bedrag kan alleen met een pinpas voldaan worden bij het afgeven van het inschrijfformulier bij onze receptie;
  • binnen een week na het afgeven van het inschrijfformulier ontvangt u schriftelijk of per email een bevestiging van uw inschrijving.

U kunt zich voor een woning inschrijven wanneer u voldoet aan de volgende criteria:

• (redelijk) zelfstandig kunnen wonen
  • 55 jaar of ouder
  • geen thuiswonende kinderen jonger dan 55 jaar
  • maximum (gezamenlijk) verzamelinkomen van € 46.237,50.

Eenpersoonshuishoudens komen in aanmerking voor een 2-kamerwoning. Tweepersoonshuishoudens komen in aanmerking voor een 2- of 3-kamerwoning.

De toewijzing van woningen gebeurt op volgorde van de datum van inschrijving.

De gemiddelde wachttijd bedraagt op dit moment vanaf het moment van inschrijven:

• voor een 2-kamerwoning: +/- 1,5 jaar;
  • voor een 3-kamerwoning: +/- 5 jaar.

De wachttijd hangt af van de door u aangegeven voorkeuren en het aantal huuropzeggingen dat wij ontvangen.

Stichting Duivenvoorde werkt niet samen met Woonnet Haaglanden. Om (ook) in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning via een woningcorporatie in de regio Haaglanden kunt u zich inschrijven via www.woonnet-haaglanden.nl.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op via 070 320 37 36 of info@stichting-duivenvoorde.nl.